post

Pâinea este un aliment extrem de important şi valoros în alimentaţia copilului. Nu încerca să îl privezi de pâine doar pentru că această îngraşă. Important este ca pâinea să fie consumată corect. Principalele două tipuri de pâine din care ai de ales sunt: cea albă (făină albă, rafinată) şi neagră (cereale integrale).

Adevărul este că pâinea e un aliment complet, care trebuie consumat cu moderaţie, dar nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor. Pâinea cea mai sănătoasă trebuie să conţină doar apă, făină şi sare. Toţi nutriţioniştii sunt unanim în favoarea pâinii integrale din grâu, orz, ovăz.

Pâinea este un aliment care poate fi introdus în alimentația copilului începând cu vârsta de 9-10 luni. Iată, așadar, care sunt cele mai sănătoase sortimente de pâine pentru copilul tău!

 

Cea mai sănătoasă pâine pentru copii: pâine integrală

Un copil trebuie să consume și pâine albă și pâine neagră, însă cea integrală este de bază. Aceasta este mai nutritivă deoarece conține mai mulți carbohidrați.

Este şi o bună sursă de proteine, vitamina E, calciu, potasiu, fosfor, fier şi zinc. Combate constipaţia, frecvent întâlnită la copii, iar fibrele alimentare din pâinea integrală reduc nivelul colesterolului din sânge. Este important şi ca pâinea să fie dospită cu maia, nu cu drojdie.

 

Cea mai sănătoasă pâine pentru copii: pâinea albă

Pâinea albă este cel mai blamat tip, majoritatea persoanelor eliminând-o complet din alimentaţie de teamă să nu se îngraşe. Într-adevăr, pâinea albă poate predispune la îngrăşare, însă doar dacă este consumată în exces şi în combinaţie cu proteine sau cu lipide.

Un alt neajuns al acestui tip de pâine este numărul mic al fibrelor alimentare şi a vitaminelor. De aceea, apariţia celor mai multe cancere de colon este legată de consumarea în cantităţi mari a pâinii albe.

În schimb, este singurul tip îmbogăţit cu calciu, un mineral indispensabil corpului, şi, de aceea, este indicat în special copiilor şi bătrânilor.

 

Cea mai sănătoasă pâine pentru copii: graham

Aceasta este bogată în elemente care sunt indispensabile organismului, precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu şi vitamina E. De asemenea, conţine cu 40% mai mult fier decât pâinea albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *